Cadmus fordítás Cadmus

A pakisztáni keresztényekért kampányol a CitizenGO

2019. 10. 01.

Újra nagyfokú nemzetközi nyomásra van szükség ahhoz, hogy a pakisztáni kormány szabadon bocsásson valótlanul istenkáromlással megvádolt keresztényeket. Az ártatlan házaspárt négy gyermek várja haza – újra akcióba lendült a CitizenGO.

Továbbra sem megnyugtató a pakisztáni keresztények helyzete, annak ellenére, hogy az országban dúló keresztényüldözés szimbólumává vált ötgyermekes édesanya, Asia Bibi a közelmúltban kiszabadult házi őrizetéből és Kanadában hosszú évek után ismét találkozhatott családjával (történetét az S4C News folyamatosan figyelemmel követte).

A helyi keresztény közösség kiszolgáltatottan éli mindennapjait: elég egy megalapozatlan vád és bármikor rács mögött találhatja magát, aki Krisztust követi. A vallásszabadságért küzdő aktivisták szerint jelenleg is százával tartanak fogva keresztényeket hitük miatt. A keresztényüldözést globális szinten monitorozó Open Doors szerint Pakisztán az ötödik legveszélyesebb hely a világon egy keresztény számára.

Legújabb kampányában erre hívja fel a figyelmet a CitizenGO is. Mint rámutatnak, az ország istenkáromlás-törvénye könnyen felhasználható a vallási kisebbségek ellen, bárkire könnyen rásüthető a blaszfémia vádja, amelyet cáfolni már sokkal nehezebb az elfogult bíróságok előtt.

A teljes cikk ITT olvasható.

Vasarnap.hu

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑