Cadmus

A Palesztin Hatóság 4 millió adag orosz vakcinát kap Oroszországtól

A Palesztin Hatóság (PH) 4 millió adag koronavírus elleni orosz vakcinát kap Oroszországtól a következő hetekben – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál szombaton.

Oszama Al-Nadzsar, a palesztin Hatóság vezető egészségügyi tisztviselője közölte szombaton, hogy Oroszország négymillió adag koronavírus elleni oltóanyaggal látja el a következő hetekben a PH-t.

“Az év végén vagy 2021 elején elkezdjük beoltani a leginkább veszélyeztetetteket”- mondta al-Nadzsar a Palesztina Hangja rádióállomáson szombat reggel sugárzott interjújában.

Várhatóan hamarosan megérkezik az első, 150 000 adag oltóanyagból álló szállítmány a palesztinok számára – jelentette ki Mai Al-Kaila, a Palesztin Hatóság államtitkára szombaton egy palesztin televíziós csatornán.

Oroszország a múlt héten kezdte meg nagyszabású oltási akcióját, amelyben saját fejlesztésű Szputnyik V-vakcináját az első lépcsőben az ország egészségügyi dolgozóinak, tanárainak és veszélyeztetett, magas kockázatú csoportjainak adják be.

Izraelben jelenleg tesztelik a Szputnyik-V vakcinát, amelyből a jeruzsálemi Hadassza Kórház 1,5 millió adagot rendelt. A kórház közölte, hogy fontolgatja a regionális forgalmazóvá válást.

A koronavírus-járvány márciusi megjelenése óta pénteken történt a palesztinoknál a legnagyobb számú halálozás, a SARS-CoV-2 vírus okozta betegségben egy nap alatt 33-an hunytak el. A Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériuma szerint március óta körülbelül 1062 palesztin halt meg a betegségben.

Ciszjordániában és a Gázai övezetben jelenleg 24 015 azonosított aktív koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván az ezeken a területeken élő mintegy 4,5 milliós lakosság körében.

MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑