A pápa figyeli a Szulejmáni halála miatti eseményeket

Ferenc pápa tájékozott, és imájával is kíséri az Iránban és térségében zajló eseményeket – közölte Matteo Bruni szentszéki szóvivő az olasz hírügynökségekkel péntek este.

Leo Boccardi érsek, Teheránban szolgáló apostoli nuncius a Vatikáni Rádiónak, majd az olasz hírügynökségeknek adott interjúkban megerősítette, hogy Ferenc pápát folyamatosan tájékoztatják az Iránban és az egész térségben történő eseményekről. Boccardi a Szentszék aggodalmát hangsúlyozta.

A vatikáni diplomata beszámolója szerint erősödő feszültség érezhető Iránban. Kifejtette, hogy a Kászim Szulejmán iráni tábornok halálát követő utcai megmozdulásokat kezdetben a hitetlenkedés uralta, ami azután erőszakos tiltkozássá alakult át.

Az apostoli nuncius úgy vélte, a feszültség soha nem látott méreteket öltött, és ez tovább komplikálja a térségben már korábban is izzó helyzetet.

Leo Boccardi a béke és párbeszéd útjának követésére szólította fel az egész nemzetközi közösséget. „A történelem megtanította, hogy a háború és a fegyverek nem kínálnak megoldást a mai világ problémáira sem. A tárgyalásban kell hinni” – jelentette ki a vatikáni nagykövet.

Emlékeztetett, hogy a katolikus egyház Ferenc pápa vezetésével két napja, január elsején tartotta meg a béke világnapját.

Hirado.hu

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑