2016. 09. 28.

A Saría követője lehet Clinton főtanácsadója

Az amerikai konzervatívok közül sokan riadót fújtak Hillary Clinton kampánystábjának egyik tagjával kapcsolatban, mivel fölmerült a gyanú, hogy egy szaúd-arábiai származású hölgy, Huma Abedin családja több szálon is kötődik terrorszervezetekhez – erről számolt be a Magyarországon az ATV által sugárzott amerikai közéleti televíziós műsor, a „700-as klub” szeptember 26-i adása – írja a 888.hu.

A műsor készítői szerint még komoly gondot is jelenthet Hillary Clinton elnökválasztási ambíciói számára az a tény, hogy az iszlám radikalizmushoz köthető Huma Abedin, aki fehér házi gyakornokból lett Clintonné főtanácsadója, az most, főnöke elnökké választása esetén várhatóan az USA elnökének kabinetfőnöke lehet.

A Virginia Beachről minden hétköznap élőben jelentkező műsor legutóbbi adása szerint a Hillary Clinton és Huma Abedin már több mint két évtizede elválaszthatatlanok egymástól. Abedin az egyik legfontosabb munkatársa Hillary Clintonnak, amit az is jelez, hogy a neve nagyon sokszor megjelenik a Clinton-levelezési botrány során nyilvánosságra hozott e-mailekben.

 

Az amerikai tévéműsor szerint Abedin egy olyan amerikai muzulmán vallású hölgy, aki Szaúd-Arábiában nőtt fel, és szerkesztőként dolgozott 10 éven át az apja által alapított és édesanyja által vezetett családi tulajdonú újságnál, amelynek a címe a „Kisebbségben muzulmán ügyek” folyóirata.

A 700-as klub megszólaltatta Michelle Bachmann korábbi republikánus képviselőt, aki elmondta, hogy az ominózus lap azzal foglalkozott, hogy a nem iszlám országokban élő muzulmán hívők számára előmozdítsa a saría törvénykezés bevezetését. Michelle Bachmann szerint a lap fő célja a saría törvénykezés propagálása volt.

Az amerikai televíziós műsor arra is felhívta a figyelmet, hogy Huma Abedin családja szoros kapcsolatot tartott fenn Abdullah Omar Nassziffal, aki pénzemberként kapcsolatot tartott fenn olyan terrorszervezetekkel, mint az al-Kaida és a Muzulmán Testvériség.

Az ATV által bemutatott műsor felidézi, hogy 2012-ben a kongresszusban is téma volt a szaúdi származású főtanácsadó kapcsolatrendszere, ám akkor még republikánus oldalról is kiálltak politikusok amellett érvelve, hogy Abedin kapcsolatai nem jelentenek veszélyt az Egyesült Államokra – írja a 888.hu.

A műsorvezető az ügyhöz fűzött kommentárjában arról beszélt, hogy nem lenne szabad szemet hunyni a radikális iszlám eszmék terjedése fölött. Pat Robertson szerint az iszlám radikalizmussal kapcsolatban fel kell ismernie az amerikai társadalomnak, hogy ez egy olyan csoport amely az ő életformájának elpusztítására és a megölésére törekszik.

Orientalista.hu – (Magyar Idők, 888.hu, ATV)

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑