2017. 09. 04.

A szélsőjobboldali rasszista igazságügyi miniszter jobb az izraeli baloldal álhíreinél

 

Gideon Levy, az izraeli lap rendszerkritikus újságírója cikkében azt írja, feltétlenül előnyben részesíti Ajalet Saked igazságügyi miniszternőt, mert „vele azt kapja az ember, amit hall – rasszizmust”. Miközben a baloldal össze-vissza hazudozik.

„A megszállás nem volt kevésbé kegyetlen baloldali izraeli kormányok idején, ami a települési biznisz alapító atyja volt (mármint a megszállás). A Simon Perez és Jicák Rabin-féle békehercegek több települést hoztak létre, mint Saked, és több arab halálát okozták. A baloldal lelkesen védett meg minden olyan katonai akciót, amelyet Izrael hajtott végre és minden brutális tettet, amelyet az izraeli hadsereg vitelezett ki. Nem csak csendben ücsörgött az ilyen dolgok előtt, hanem támogatta is azokat. Mindig.”

Így folytatja: „Az Öntött ólom és a Védő él Gázában (2008-09 és 2014) több ezer ember értelmetlen halálát okozta, és a cionista baloldal legnagyobb része támogatta azokat. A baloldal többsége támogatta Gáza megszállását, a határátkelőhelyeknél a kivégzéseket, a hajnali elhurcolásokat, az adminisztratív fogva tartásokat, a kínzásokat, a vagyontól megfosztást, elnyomást – a baloldal végig hallgatott”.

Utána: „De az igazság az, hogy mindez nem Saked, és nem is a baloldal. Hanem a cionizmus.”

Orientalista.hu – Haaretz, lovasistvan.hu

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑