Cadmus fordítás Cadmus

A szentföldi keresztények egységét sürgette a jeruzsálemi patriarkátus

2019. 01. 12.

Elengedhetetlen a jeruzsálemi latin patriarkátus apostoli adminisztrátora szerint, hogy a szentföldi keresztények egységet alkossanak. Pierbattista Pizzaballa érsek pénteken Jordániában úgy fogalmazott, a különböző keresztény felekezeteknek együtt kell működniük, hogy erős és segítő közösséget alkossanak a térségben.

A jeruzsálemi latin patriarkátus apostoli adminisztrátora több mint ezer zarándok előtt mutatott be misét az Ammántól 50 kilométerre lévő Vádi al-Harrárnál, ahol a keresztény hit szerint Jézust megkeresztelték. Több tucat pap merítette kelyhét a Jordán folyóba, majd a megszentelt vízből hintettek a közeli templomban összegyűlt mintegy 1500 hívőre is.

Pierbattista Pizzaballa felszólította a híveket, hogy imádkozzanak a térség békéjéért. Méltatta Jordániát, mint mondta, az ország szerinte a térségben egyedülálló példája a békés egymás emellett élésnek, a stabilizációnak és a biztonságnak.

A Jordán folyó keleti partján fekvő Vádi al-Harrárt az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO 2015-ben vette fel világörökségi listájára. Az izraeli határ mellett fekvő Vádi al-Harrár fontos zarándokhely a keresztények számára, akik Jordániában a lakosság hat százalékát teszik ki.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑