Cadmus fordítás Cadmus

A szír keresztények javára rendeznek jótékonysági hangversenyt Debrecenben

2018. 05. 08.

A szeretet házhoz megy című hangversenyre várják a segíteni akarókat szombaton az Attila téri főszékesegyházba.

Jótékonysági hangverseny lesz a szíriai keresztényekért május 12-én, szombaton Debrecenben, az Attila téri főszékesegyházban.

A 18.30-kor kezdődő koncerten Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekest, Hajtmann Ildikó Bonius Bona-díjas előadóművészt, Dolhai Attila Jászai Mari-díjas művészt és a Lautitia gyermekkart hallhatja a közönség.

Az est moderátora Somogy László Gábor Kölcsey-djas festőművész.

A hangverseny fővédnöke Kocsis Fülöp érsek-metropolita, aki nemrég Szlovákia, Csehország és Lengyelország görögkatolikus püspökeivel közösen adott ki egy nyilatkozatot, melyben a közel-keleti keresztényüldözésre hívják fel a figyelmet.

A metropolita 2017 júniusában Szíriába utazott, hogy személyesen vigye el a hívek által összegyűjtött 10 millió forintos adományt, valamint két, napelemmel működő számítógépet. A közel-keleti utazás során egyházi méltóságokkal, szerzetesnővérekkel, cserkészekkel, különböző felekezetekhez tartozó emberekkel találkozott, az utolsó estén pedig Zahlé városában szíriai menekültekkel is kapcsolatba került a görögkatolikus érsek.

Az est teljes bevételét a rászoruló szír keresztény testvérek megsegítésére ajánlja fel a Görögkatolikus Metropólia.

Adományozói jegyár 10 ezer forintért, támogatói jegyár pedig 5 ezer forintért vásárolható előzetesen a Debreceni Görögkatolikus Parókián (4024 Debrecen, Vígkedvű Mihály utca 2.). A hangverseny előtt, a helyszínen már csak az adományozói jegyet vásárolhatják meg az érdeklődők. Bővebb információt a debrecenigorogok@gmail.com e-mail címen vagy az (52) 533 207-es telefonszámon kérhetnek.

Dehír.hu

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑