2019. 08. 07.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők Főparancsnokságának közleménye az idlebi tűzszünetről

“Annak ellenére, hogy a Szíriai Fegyveres Erők hozzájárultak a deeszkalációs övezetben hirdetett tűzszünethez, amely augusztus elsején lépett hatályba, a török támogatású militánsok nem voltak hajlandóak betartani a fegyvernyugvást és többször indítottak támadást polgári célpontok ellen az övezet körül.

A török rezsim ismétlődő cselekedetei lehetővé teszik, hogy az általuk támogatott terrorista szervezetek folytassák támadásaikat és agressziójukat. Ez újabb bizonyítéka Ankara destruktív szerepének, valamint az Idleb tartományra vonatkozó, Szocsiban aláírt egyezményben előírt kötelezettségeik be nem tartásának, ami csak a terrorizmus elterjedését segítette elő a szíriai területeken.

Megállapítva a tényt, hogy a Szíriai Parancsnokság egyetértett egy tűzszünettel, amely a Szocsiban aláírt megállapodásnak megfelelő török részvételen alapul és amióta ezt a Szíriai Arab Köztársaság erőfeszítései ellenére nem tartották tiszteletben; a Szíriai Arab Fegyveres Erők megfelelve alkotmányos kötelezettségeiknek újrakezdik a támadó hadműveleteiket a megszálló terrorista szervezetek ellen, függetlenül azok elnevezésétől, származási helyétől.”

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑