Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Arab Hadsereg benyomult az ISIS terroristák megszállta terület belsejébe

Az “Iszlám Államnak” nevezett terrorista entitás nagy területeket vesztett el, amelyeket idén a Szíriai Arab Hadsereg szabadított fel és a kurd többségű “Szíriai Demokratikus Erők” nevű milíciák foglaltak el; azonban a terrorszervezet jelenléte továbbra sem ért véget az országban.

Az Al-Masdar hírújság szerkesztőségének a Szíriai Arab Hadsereg egyik rangidős tisztje azt nyilatkozta, hogy az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet védelmi vonala az Euphrates-folyó völgyében nagyon meg van erődítve és nagy létszámú törzsi vahhabita fegyveressel jól őrzött az egész kelet-szíriai tartományban.

A kormánycsapatok helyzetét nehezíti, hogy az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitás fegyveresei kemény ellenállást tanúsítnak Dél-Rakkaban és Kelet-Homszban, ahol éjszakai ellentámadásokkal próbálkoznak, hogy feltartóztassák a Szíriai Arab Hadsereget egységeit.

Ahogy a Szíriai Arab Hadsereg közelít Al-Szukhanahoz Homsz tartományban és Maadanhoz Al-Rakka déli részén, a hadműveletek egyre fárasztóbbak és veszteségeket is okoznak, amikor a kormányerők mélyebben nyomulnak előre az ISIS terrorszervezet megszállta, korábban megközelíthetetlennek tartott kelet-szíriai területeken.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

 

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑