A Szíriai Arab Hadsereg ellenséges támadást fojtott el Észak-Aleppoban

Kemény utcai harc folytatódik az Al-Lajramun kerület északi részén, miközben a kormányerők megőrizték állásaikat a sok  iszlamista frakció által indított nagy méretű offenzíva ellenére.

Szíriai katonák tegnap megtámadták és visszafoglalták az egykor virágzó ipari negyedet és a Sahbeib gyárat a Khalidijah kerületben, számos közeli épülettömbbel a vahhabita fegyveresek ellen vívott kemény harcokban.

A szélsőséges fegyveresek azonban, nagy tömegben megtámadták a létesítményt, páncélosokkal, nehéz gépfegyverekkel és több száz terroristával.

A Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztályának a romos üzemet védő alegységei, célba érése előtt, az állásaik védelmében megsemmisítettek egy robbanóanyaggal megrakott lövészpáncélost (BMP). Azután nagy kiterjedésű porfelhő takarta be a térséget.

Kemény harc követte a robbanást, ahol hadsereg katonái megsemmisítettek egy harckocsit, likvidálva több tucat vahhabita fegyverest.

Vahhabita terrorista frakciók, amelyek jelen vannak az ipari negyedben az FSA részét képező “16. hadosztály”, a Dzsabhat Al-Nuszra és a Dzsaish Al-Muhadzsirin terrorszervezetek (a Kaukázusból származó zsoldosok).

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑