Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Arab Hadsereg erősítést küldött a Damaszkusz és Hama tartományba (képek, videó)

2017. 03. 23.

Nagy létszámú erősítések érkeztek a szíriai főváros és a Hama tartományi főváros körüli harcterekre, amikor vahhabita terroristák egyidejű támadássorozatba kezdtek az országban.

Jelentések szerint a 3. Páncélos Hadosztály “Qalamun Pajzs” Egysége indult útba Jabrudból Damaszkuszba annak érdekében, hogy a Jobarban lévő frontvonalba érjenek a főváros keleti peremén.

Hamaba tartó utánpótlás:

.

Hasonlóan az orosz tanácsadók által felkészített 5. Hadtest és a Tigris Alakulatok kijelölt alegységeit vezényelték a kormányerők védelmi vonalaiba Hama tartomány északi részébe.

Tegnap a vahhabita terrorista szervezetek Hajat Tahrir Al-Sham nevű koalíciója nagyméretű offenzívát kezdett számos település ellen Észak-Hamaban.

Damaszkusz Jobar: 

 

A szélsőséges iszlamista zsoldosok el tudtak foglalni több helyszínt, közöttük Szuran és Khattab (nyugatra az Orontész folyótól lévő) településeket, így fenyegetést jelentenek a stratégiai fontosságú Hama Katonai Repülőtérre.

Damaszkusz tartományban a kormánycsapatok fölénybe kerültek az elmúlt két nap harcaiban a dzsihádista megszállókkal szemben, ahol azok számos pontról visszaszorultak.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑