A Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah stratégiai helyzetű katonai bázison folytat műveleteket Dél-Aleppoban

 A Szíriai Arab Hadsereg (a Köztársasági Gárda) 102. Dandára, a 800. Ezred és a libanoni ellenállás (Hezbollah) “Radwan Harccsoportjának támogatásával pénteken megrohamozták a stratégiai fekvésű Fegyverzettechnikai Főiskola területét Dél-Aleppoban, folytatva a nagy erejű offenzívájukat a Dzsaish Al-Fatah terrorista koalíció idegen megszállói ellen.

Egy harctéri forrás pénteken közölte az Al-Masdar News hírújság haditudósítójával, hogy a Szíriai Fegyveres Erők (a Köztársasági Gárda) és a libanoni ellenállás (Hezbollah) megpróbálják áttörni a Dzsaish Al-Fatah terroristáinak elsődleges védelmi vonalát a Fegyverzettechnikai Főiskolánál; azonban eddig nem jelentettek előretörést.

A Fegyverzettechnikai Főiskola a katonai akadémiák területének déli szárnyán fekszik, amennyiben sikerül elfoglalni, akkor a Szíriai Fegyveres Erők fizikailag is lezárják a Kelet-Aleppo felé haladó utat.

Még fontosabb, hogy a Fegyverzettechnikai Főiskola egy erődítménynek számított a Szíriai Arab Hadsereg augusztusi visszavonulása előtt; továbbra is előnyöket biztosító katonai létesítménynek fog számítani, bármelyik fél birtokolja is.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑