Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Arab Hadsereg körbeveszi Kabbanit Északkelet-Lattakiában

2016. 03. 15.

A Szíriai Arab Hadsereg (Köztársasági Gárda) 103. Dandár fokozta Kabbani stratégiai fontosságú települése elleni katonai műveleteket Lattakia tartomány északkeleti területén, egy hét szünetet követően azután, hogy a kormányerők felszabadították Dzsabal Al-Zuwajkatot. – írta az almasdarnews.

Szombaton reggel a Szíriai Arab Hadsereg 103. Dandára a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnya, a Nemzetvédelmi Erők (NDF) és a szíriai tengerészgyalogság támogatásával teljesen ellenőrzésük alá vonták az 1154. számú stratégiai magaslatot, Kabbani délnyugati peremén, miután kemény harcokat vívtak az Al-Kaida (Dzsabhat Al-Nuszra), a Harakat Ahrar Al-Sham, az FSA 1. “Partmenti Dandár” és az “Al-Ghaab Sólymai Dandár” terrorista szerveztek fegyveresei ellen.

A Kurd-hegység (Dzsabal Al-Akrad) területén, az 1154. számú magaslaton elért sikert követően a Szíriai Fegyveres Erők három oldalon tudták megközelíteni Kabbanit, csak egy útvonalat hagyva az “iszlamista” megszállóknak, hogy visszavonuljanak a stratégiai településről.

A harcmodor, amit a Szíriai Fegyveres Erők a Kabbanit megszállva tartó fegyveresek ellen alkalmaznak, hasonló a korábban Ghammam, Szalma, Kinszibba és Al-Rabijah városokban megvívott csatákhoz. Azt jelenti, hogy körbezárják az ellenséges fegyvereseket és csak egy útvonalat hagynak számukra nyitva a harcból történő visszavonulásra.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑