Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Arab Hadsereg megpróbál előrenyomulni Kelet-Aleppoban

2016. 10. 02.

A Szíriai Köztársasági Gárda, a Liwa Al-Kudsz palesztin paramilitáris egység és a Baasz Zászlóaljak (Khataib Al-Baath) támogatásával pénteken új hadműveletet indított Kelet-Aleppoban, megtámadva a kulcsfontosságú Szulejman Al-Halabi kerületet, amely a Fatah Halab nevű terrorista szövetség ellenőrzése alatt van.

A Szíriai Fegyveres Erők pénteken képesek voltak elfoglalni két épülettömböt a kerület nyugati szektorában; azonban a továbbnyomulási kísérletüket a vízműtelep felé a dzsihádista fegyveresek intenzív harcban visszaverték, az összecsapásban a Köztársasági Gárda tucatnyi katonája hősi halált halt.

Az Al-Masdar News hírújság egyik tudósítója szerint a Szíriai Fegyveres Erők elmúlt éjjel megpróbáltak benyomulni a Szulejman Al-Halabi kerületbe, rövid szünet után újabb rohamot indítva.

A Szulejman Al-Halabi kerület két okból kiemelt fontosságú a Szíriai Fegyveres Erők számára: 1. A vízműtelep; 2. Hozzáférhetőséget biztosít a vahhabita fegyveresek erősségéhez Szakhurhoz.

Az összecsapások még mindig zajlanak, miközben a Szíriai Fegyveres Erők a Fatah Halab szövetség terroristáinak védelmi vonalát támadják a nyugati szektorban.

A Szíriai Arab Hadsereg egy kulcsfontosságú aleppoi kerület elfoglalásának a küszöbén áll.

 Nem sokkal azután, hogy megindult a kezdeti támadás a Busztan Al-Pasha kerület ellen, amely elvezetett a helyi keresztény templom, a Haritani-épület és a Busztan Al-Pasha Torony elfoglalásához, a Szíriai Arab Hadsereg folytatta előretörését a hadászati fontosságú kerületben birtokva véve számos más helyszínt.

A Baasz Zászlóaljak (Khataib Al-Baath) és a Jeruzsálemi Dandár (Liwa Al-Kudsz) támogatásával, a Szíriai Arab Hadsereg el tudta foglalni a Zenobia épületet és a drogklinikát, valamint számos más épülettömböt, előkészítve ezzel az egész kerület küszöbönálló birtokbavételét. A kerület korábban sokáig érinthetetlennek bizonyult a kormányerők számára.

Amennyiben a Szíriai Fegyveres Erők biztosítják az egész harcok dúlta negyedet, amely az ország gazdasági fővárosának szívében fekszik, akkor olyan helyzetbe kerülnek, hogy megtámadhatják az Ajn Al-Tal kerületet mepróbálva összeköttetést létesíteni a hírhedté vált Kindi Klinikák körül harcoló kormánycsapatokkal. Ennek a kihívásnak a teljesítése verné be az első szöget a tartományi főváros részeit megszállva tartó dzsihádisták koporsójába.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑