A Szíriai Arab Hadsereg Palmyra közeli gázmezők felé nyomul

Április 7-én a Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta a “Teve-utat” és az Al-Szukkari-bányákat, valamint a déli gazdaságok területét a történelmi várostól délre, Homsz tartományban. Ezzel az előretöréssel a Szíriai Arab Hadsereg közelebb foglalt állásokat Khafszeh településhez és a közeli gázmezőhöz.

A hadsereg tüzérsége ezenkívül az ISIS terrorszervezet erődítéseit és állásait rombolta keletre a palmyrai silóktól és az Arak-gázmezőtől.

Arra lehet számítani, hogy a Szíriai Arab Hadsereg folytatja hadműveleteit Palmyra körül, amíg el nem foglalja a Khafszeh gázmezőt délre, az Arak gázmezőt keletre, az Al-Mahar és az A-Shaer gázmezőt északnyugatra a várostól.

Múlt éjjel a jelentések szerint, az ISIS terrorszervezet elleni frontvonal közelében fekvő T4 légi támaszponton becsapódott egyetlen amerikai robotrepülőgép. Az eszköz egy karbantartó létesítményt talált el a bázis területén. A legvalószínűbb, hogy az egyik “eltévedt” robotrepülőgép volt, amely nem érte el az Al-Shairat Katonai Repülőteret Homsz tartományban.

A maga részéről, az ISIS terrorista entitás egy korlátozott támadást indított április 7-én reggel, megrohamozva a Szíriai Arab Hadsereg állásait Al-Farklas település körül, percekkel azután, hogy amerikai robotrepülőgép támadás érte az Al-Shairat légi bázist, közölték helyi források.

Kormányzati források szerint hat szíriai katona életét vesztette a csapásokban, valamint hat vagy nyolc vadászgép megsemmisült (régi MIG-23-asok). A kifutópálya és a légi bázis legtöbb létesítménye épségben átvészelte a csapásokat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (South Front)

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑