Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Arab Hadsereg szárazföldi támadást indított a terroristák ellen Dumaban

2018. 04. 08.

Április 7-én a Szíriai Arab Hadsereg reguláris egységei és a Tigris Alakulatok megindították a szárazföldi támadást a Dzsaish Al-Iszlam vahhabita terrorszervezet utolsó erősségének számító kelet-guthai Duma elővárosban, Damaszkusz tartomány területén.

A Hezbollah mozgalom médiaszolgálata szerint a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei elfoglalták a legtöbb gazdaságot Dumatól délre és nyugatra.

Szíriai kormánypárti források jelentették, hogy a Szíriai Arab Légierő vadászbombázói az elmúlt 24 órában megsemmisítették a Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezet több, mint 300 harcállását, közöttük a fő vezetési pontjukat, a kommunikációs hálózatukat és a lőszer raktáraikat Duma elővárosban.

Eközben a Dzsaish Al-Iszlam terroristái folytatták a damaszkuszi lakónegyedek lövetését. Öt polgári lakos meghalt és harmincan megsebesültek a Dzsaish Al-Iszlam tüzérségi csapásaiban, közölte a Szíriai Arab Hírügynökség (SANA).

Mialatt a Szíriai Arab Hadsereg elindította hadműveletét Duma elővárosban, a tárgyalások tovább tartanak Oroszország és a Dzsaish Al-Iszlam vezetői között. Habár szíriai kormánypárti források szerint a Dzsaish Al-Iszlam nem hajlandó elfogadni a békés megoldást és a vezetői csak azért tárgyalnak, hogy az időt húzzák.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑