Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Arab Hadsereg újabb térséget szabadított fel Palmyrától délre (videó)

2017. 06. 14.

A Szíriai Arab Hadsereg kedden megújította a hadműveleteit délnyugatra Palmyra városától, megtámadva Bir Al-Badija körzetét a T-3 szivattyúállomás közelében.

Kemény orosz légi támogatással, a Szíriai Arab Hadsereg 5. Hadteste megrohamozta Bir Al-Badijah körzetét annak érdekében, hogy megsemmisítse az „Iszlám Állam” terrorszervezet erőit a térségben.

Az ISIS terrorszervezet arra számított, hogy a Szíriai Arab Hadsereg újra megtámadja Talilah körzetét; azonban a hadsereg főparancsnoksága megváltoztatta a haditerveket a térségre vonatkozóan.

A szíriai csapatok és szövetségeseik elérték Al-Raszafát Al-Rakka tartomány északkeleti vidékén, és nyomulnak tovább az Arak olajmező felé a sivatagban. A két helyszín még nincs felszabadítottnak nyilvánítva, azonban egy órával ezelőtti jelentések szerint a szíriai csapatok közel állnak hozzá, hogy biztosítottnak nyilvánítsák a helyeket.

Egy katonai forrás szerint, a Szíriai Arab Hadsereg felszabadította Al-Badijah térségét és tovább nyomul keleti irányba a T-3 szivattyúállomáshoz.

Ahogy a Szíriai Arab Hadsereg tovább tör előre keleti irányba, úgy vonja tüzérségi eszközei hatókörébe Talilahot, arra kényszerítve az ISIS terroristákat, hogy visszavonuljanak a térségbeli állásaikból.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑