A Szíriai Arab Hadsereg visszaszerezte a kezdeményezést  Deir Ezzorban

Tegnap hajnalban 4 óra körül a Szíriai Arab Hadsereg nagy erejű ellenoffenzívába kezdett Deir Ezzor város ritkán lakott, sivatagos délnyugati területén annak érdekében, hogy visszaszorítsa az “Iszlám Állam” terrorszervezetet a mindennél fontosabb Deir Ezzor Katonai Repülőtér közeléből.

A szíriai kormányerők katonái ténylegesen vissza tudtak foglalni több helyszínt és ellenőrző pontot Dzsabal Thardeh (a legmagasabb hegycsúcs Deir Ezzorban) és a Thajjem olajmező közelében, egy kilométerre közelítve meg az ISIS terroristák által megszállt olajipari létesítményt.

Az ütközetekben a Köztársasági Gárda 104 Légideszant Dandára, a Szíriai Arab Hadsereg 137. Gépesített Dandár alegységei és a Nemzetvédelmi Erők tartomány egysége vett részt.

Ez az offenzíva ugyanabban a térségben zajlott, ahol tegnap az ISIS terroristák kudarcot vallottak.

Az elmúlt néhány hónapban a kormányerők több száz katonája érkezett erősítésként légi úton a kelet-szíriai Deir Ezzor városába, hogy pótolják a kormánycsapatok ellenőrzése alatt álló kerületek évek óta tartó ostroma és az ISIS támadásai során keletkezett veszteségeket.

A megerősítő alegységek létfontosságú szerepet játszanak abban, hogy megfordítsák az ISIS terrorszervezet ellen Deir Ezzorban zajló csatát, mert a város földrajzilag az “Iszlám Állam kalifátusának” nevezett, ellenséges idegen erők által megszállt területek közepén helyezkedik el.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑