Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Fegyveres Erők új frontvonalat nyitnak Nyugat-Daraaban (videó)

2018. 06. 29.

Június 28-án a Szíriai Arab Hadsereg és a Köztársasági Gárda, az Orosz Légierő támogatásával, szárazföldi támadást indítottak Daraa tartomány nyugati részén a megszálló militáns csoportok ellen.

Nem sokkal a támadás kezdete után a Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta Szad Ibtat, Tell Hamadot és a 271. Dandár (Liwa #271) bázisát, közölte a Hezbollah mozgalom szíriai médiaszolgálata.

Egy szíriai katonai forrás elmondta a SouthFront katonapolitikai honlap szerkesztőségének, hogy az újabb támadás célja Ibtaa és Dael települések visszafoglalása. A helységekben egy nappal korábban nagy tüntetések voltak az USA támogatta “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) nevű militáns csoportok ellen, számolt be róla a Szíriai Arab Hírügynökség (SANA).

Tigris Alakulatok Daraaban: 

Ahogy várható volt, az FSA milíciái eddig még nem védekeztek a Szíriai Arab Hadsereg ellen Daraa tartomány nyugati részén. Habár ez hamarosan megváltozhat, mert helyi jelentések szerint az FSA nevet viselő csoportok megállapodtak az úgynevezett “Khalid Ibn Al-Walid Hadserege” vahhabita frakcióval, ami az ISIS terrorszervezet része, hogy csatlakozzanak a Szíriai Arab Hadsereg elleni harchoz.

A Szíriai Arab Hadsereg valószínűleg ostromzárba próbálja vonni Ibtaat és Daelt annak érdekében, hogy rákényszerítse a két települést megszálló fegyvereseket a megadásra.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, South Front

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑