A szíriai kormányerők biztosítják a Kelet-Idlebben és Északkelet-Hamaban felszabadított területeket

A szíriai kormányerők a mostanáig felszabadított területek biztosításán dolgoznak az ISIS terrorszervezethez átállt Al-Kaida terroristák, és a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció elleni harcokban, Idleb tartomány keleti és Hama tartomány északkeleti részén.

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei mostanáig nagy kiterjedésű területet szabadítottak fel az ISIS terrorszervezethez tartozó militáns csoportok uralma alól, a korábbi északkelet-hamai katlanban. Ettől függetlenül a Szíriai Arab Hadsereg csapatai visszaverték az Al-Kaida vezetésű Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció támadását Abu Al-Duhur térségében, Idleb tartomány keleti részén.

Mindazonáltal, az ISIS terrorszervezethez hű vahhabita militánsok egy kontingense képes volt kitörni a Szíriai Arab Hadsereg által bekerített északkelet-hamai katlanból és Idleb tartományba menekülni, ahol néhány falut elfoglaltak a rivális Hajat Tahrir Al-Sham fegyvereseitől. Ezek a falvak mostantól egyaránt célpontjai a Szíriai Arab Hadseregnek és a Hajat Tahrir Al-Sham koalíciónak.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑