Cadmus fordítás Cadmus

A szíriai kormányerők több ezernyi katonát mozgósítanak, hogy felszabadítsák  Idleb tartományt

Szíriai Arab Hadsereg (Köztársasági Gárda) 103. Dandárához nagy létszámú megerősítő alegységek csatlakoztak Tartusz és Homsz tartományokból azért, hogy elkezdjék az Idleb tartomány területén tervezett nagy offenzívát.

Egy megbízható észak-lattakiai katonai forrás szerint számos páncélozott szállító harcjármű érkezett meg elmúlt éjjel Dzsabal Al-Akradba (a Kurd-hegységbe) nagyobb létszámú katonai utánpótlás kísérőjeként, hogy leváltsák a harcedzett “Sivatagi Sólymokat” (Liwa Szukkur Al-Szahra/különleges egység), miután őket átvezényelték a Palmyra frontvonalra.

A forrás hozzátette, hogy ezek a megerősítő alegységek a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) és a Szíriai Szociális és Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnyának állományából kerültek ki. Az ő feladatuk lesz, hogy megvédjék is biztosítsák a felszabadított területeket a reguláris egységek mögött, miközben a Köztársasági Gárda, a különleges erők és a szíriai tengerészgyalogosok előrenyomulnak kelet felé.

A Nemzetvédelmi Erők és az SSNP kötelékéből érkező erősítésen kívül iraki paramilitáris egységek számos harcosa is csatlakozik a Szíriai Arab Hadsereghez; azonban a részükről bevont alegységek létszáma nem ismert.

Miközben a kormányerők folytatják a férfi és női katonák mozgósítását erre a küszöbön álló offenzívára, a Szíriai Arab Hadsereg 103. Dandára és a 48. Különleges Műveleti Ezrede tovább közelít a stratégiai Kabbani felé Idleb tartomány határán.

Amikor Kabbanit elfoglalják a Szíriai Fegyveres Erők kettéválnak: az egyik kontingensük nyugat felé tör előre az Al-Ghaab-síkságon, miközben a másik északnyugatnak tart a stratégiai Dzsizr Al-Shughur városba.

Orientalista.hu – Szíria Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑