Cadmus fordítás Cadmus

A szíriai kormányerők visszafoglaltak egy keresztény várost

A Szíriai Arab Hadsereg  a Nemzetvédelmi Erők és az SSNP  harcosai tegnap éjjel átfogó támadást indítottak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet állásai ellen, hogy felszabadítsák Al-Kariatain (Al-Qaryatayn) várost a terroristák alól. – közölte a Shaamtimes.

Katonai források közlése szerint a szír hadsereg tegnap éjjel óta nehéztüzérséggel támadja az Iszlám Állam állásait. Az orosz és szír vadászrepülők az égből mérnek csapást a terroristákra.

الجيش السوري يدخل مدينة القريتين بريف حمص الشرقي وفرار مسلحي داعش

Közzétette: ‎Syrian Reporters _ مراسلون سوريون‎ – 2016. április 3.

Ma délelőttre a terrorszervezet bázisainak többsége megsemmisült így a szárazföldi erők több oldalról is megközelítették a várost. A szír hadsereg és az SSNP elit alakulatai már elfoglalták a település központját. A katonai források megerősítették, hogy a terroristák egy része a sivatag felé menekült.

Al-Kariatain többségében szír-arámik által lakott település, amit az Iszlám Állam tavaly foglalt el. A stratégiai város visszafoglalása esetén az Iszlám Állam végleg kiszorulhat Homsz tartományból és mivel Palmyra is a kormányerők kezén van így állásait kénytelen lesz egész az Eufráteszig áthelyezni.

Orientalista.hu – Sinoda

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑