Cadmus fordítás Cadmus

A szíriai légvédelem izraeli rakétákat semmisített meg, ezúttal Homsz tartományban (videók)

Izraeli rakétákat semmisített meg csütörtökre virradóra is a szíriai légvédelem a szíriai Homsz tartományban található al-Kuszair térségében – jelentette a SANA állami hírügynökség.

A szíriai hadsereg közlése szerint a csapás okozott némi anyagi kárt, de nem voltak áldozatok.

Homsz tartomány Libanonnal határos. A határtérség kiterjedt részeit a damaszkuszi vezetés szövetségesének a libanoni  szervezet, a Hezbollah tartja ellenőrzése alatt.

A SANA keddre virradóra számolt be arról, hogy a légvédelem egy izraeli rakétacsapásra válaszolt Aleppótól délkeletre, az al-Szafirah térségben.

A Közel-Keleten az elmúlt hónapokban nőtt a feszültség, sokan úgyan vélik, a Szíria szövetségesének számító Irán megpróbál válaszcsapást tervel ki, mert tavaly januárban amerikai dróncsapás végzett Kászim Szulejmánival, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű elitegységének parancsnokával.

Az izraeli légierő 2020-ban mintegy ötven szíriai célpontot támadott, a szíriai háború 2011-es kezdete óta pedig több száz légitámadást hajtott végre az országban. A szíriai légvédelem rendszerint visszaveri és hatástalanítja az izraeli agressziót az esetek többségében minimális anyagi kár keletkezik. Viszont a legutóbbi izraeli támadás civil lakóépületet érintett amiben meghalt egy férfi és hatan köztük egy nő és gyereke sebesültek meg.

Korábban az izraeli támadások céljai az iszlamisták előretörésének elősegítése. A háború elvesztésével a terroristák menekülését biztosították az izraeliek.

Az elmúlt hónapokban viszont Tel-Aviv attól retteg, hogy Szíria és térségbeli szövetségesei megtorló katonai támadást indít a cionista állam ellen.

Orientalista.hu – Zenobia, MTI/RT

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑