Cadmus fordítás Cadmus

A szökés óta először állt a nyilvánosság elé a dubaji hercegnő

Először állt a nyilvánosság elé Haya hercegnő, mióta februárban megszökött férjétől, Sheikh Mohammed Al Maktoum dubaji uralkodótól.

Kedden elkezdődött Londonban Haya hercegnő és az Egyesült Arab Emírségek alelnöke közötti per – írja a CNN. A hercegnő a brit bíróságtól védelmet kért, illetve két gyereke felett kizárólagos szülői felügyeletet. A londoni Press Assotiation értesülései szerint a bíró engedélyezte, hogy a média kövesse a per alakulását.

A brit jog védelmet biztosít mindenkinek, akit házasságra kényszerítenek és aki kényszerházasságban él. Ez megvédi az alanyt például attól, hogy külföldre vigyék akarata ellenére. Haya hercegnő ezen felül családon belüli erőszakkal vádolja férjét. A házaspár két gyereke, a 11 éves Al Jalila és a 7 esztendős Zajed szintén Londonban vannak, a hercegnő kizárólagos szülői felügyeletet kér felettük.

A 45 éves Haya Bint al-Hussein hercegnő februárban szökött meg Dubajból, két gyerekével és 31 millió Fonttal együtt. Egy diplomata segítségével először Németországba utazott, majd onnan Londonba.

Londonban bujkál, életéért retteg a dubaji uralkodó felesége

Miután megtudta, hogyan rabolták haza férje egyik lányát, elmenekült az országból.

A hercegnő Hussein jordán király és Alia al-Hussein jordán királynő lánya, a jelenlegi király, II. Abdullah féltestvére. Az Oxfordi Egyetemen tanult, 2000-ben Jordániát képviselte a sydney-i olimpián lovaglóként. Jó kapcsolatot ápol Erzsébet királynővel, Károly herceggel és Kamilla hercegnével is.

2004. április 10-én, 30 évesen házasodott össze az 53 éves Sheikh Mohammed dubaji uralkodóval. Ő lett a hatodik felesége, két közös gyerekük született.

Házasságuk a külső szemlélőknek tökéletesnek tűnt, pontos információk egyelőre nincsenek arról, hogy miért hagyta ott a férfit februárban. Sokak azt gyanítják, hogy az uralkodó szökött lánya, Latifa bint Mohammed Al Maktoum hazarablásának körülményei miatt dönthetett úgy, hogy külföldön kér védelmet.

Valamitől kegyetlenül félhet a dubaji hercegnő, ha el mert szökni az uralkodótól

Az Egyesült Arab Emírségekben enyhén szólva szólva szokatlan, inkább megdöbbentő, ha egy uralkodó felesége disszidál. A művelet ráadásul veszélyes is, de ilyen helyzetben a nőknek nem igazán van más választása.
A 33 éves Latifa tavaly egy francia férfi segítségével, hajón próbálta meg elhagyni az Emírséget. Mielőtt elkapták őket, és visszavitték a lányt, az internetet bejárta egy videó, amin arról beszél, hogy milyen kegyetlenségeket kell elszenvednie a családnak. Haya hercegnő decemberi közleményében cáfolta a lány állításait, ám most ő is hasonló feljelentéseket tett.

24.hu

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑