A szülők nem akarják gyerekeiket migránsokkal egy iskolában látni

Folytatódtak a tiltakozások Szerbiában a migráns gyerekek iskoláztatása miatt. Hétfő este Visnyityevóban is demonstráltak a tanárok és a szülők az ellen, hogy a helyi gyerekek a befogadóközpontokban élő migránsokkal egy iskolába járjanak.

A szerb vezetés szerint ez segítené a bevándorló gyerekeket a beilleszkedésben. A tiltakozók szerint viszont az csak tovább szítja a feszültséget a településeken.

A megmozduláson 200 szülő vett részt; a legtöbben azt kifogásolták, hogy a megkérdezésük nélkül döntött a belgrádi vezetés.

A szülők egy petíciót is aláírtak, amelyben ellenzik, hogy gyerekeik együtt tanuljanak a migránsokkal. Szerintük az lenne a megoldás, ha a bevándorlóknak a befogadóközpontokban szerveznének oktatást.

A közeli településen, Adasevcin még hétfőn napközben tiltakoztak a szülők a szerb oktatási minisztérium döntése ellen; itt a petíciót több mint 600-an írták alá. A helyi általános iskolába a 117 helyi diák mellé 41 migráns érkezne.

Szerbiában a befogadóközpontokban mintegy 700 iskoláskorú migráns gyerek él. A tiltakozás szervezői azt mondják, addig nem hagyják abba a demonstrációt, amíg nem kapnak kedvező választ.

Orientalista.hu – M1, Hirado.hu

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑