Cadmus fordítás Cadmus

A terror ellen menetelnek Barcelonában

2017. 08. 26.

Ezrek gyűltek össze a spanyolországi Cambrils-ban, a múlt heti merényletek egyik helyszínén, a terrorizmus, a megfélemlítés, a szélsőséges eszmék ellen tiltakozva. A tömeg az ott, illetve a Barcelonában elkövetett merényletek 15 áldozatára és több mint 120 sebesültjére emlékezett.

A menetben több politikus is ott volt, köztük Oriol Junqueras, a régió alelnöke és Barcelona migránspárti polgármestere, Ada Colau is.

Mariano Rajoy kormányfő még intenzívebb európai együttműködésre szólított fel a terrorellenes harcban.

Közben új videó látott napvilágot a Ramblas-n elkövetett gázolás perceiről. A támadásokhoz köthető 12 személyből nyolc meghalt, négyet sikerült élve elfogni. A katalán fővárosban szombaton nagyszabású tüntetés lesz, a megmozduláson ott lesz VI. Fülöp spanyol király is.

Az már csak a mi véleményünk, hogy ha az ország (és a többi nyugati állam) vonulgatás helyett inkább a határt őrizné és őrizte volna korábban is, ezek a terrorcselekények valószínűleg meg se történtek volna. De hát, hiába, csak vonulgatásra futja.

Mindeközben pedig, mint kiderült, az egész mészárlás megszervezője egy olyan radikális imám volt, akit évekkel ezelőtt kiutasítottak Spanyolországba, de köszönhetően a jogvédőknek és joghézagoknak, szépen kijátszva az erről szóló határozatot, az országban maradt, és lemészároltatott egy csomó ártatlant, közük gyerekeket is.

Orientalista.hu – Euronews/Crusader

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑