2018. 10. 18.

A török nyomozók másodszor is vizsgálódnak a szaúdi főkonzulátuson

A török bűnügyi helyszínelők csütörtök hajnalban távoztak Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusáról, ahol az eltűnt szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi nyomai után kutatva másodszor is átkutatták az épület helyiségeit, valamint a képviselet járműveit is megvizsgálták – tudatta egy szemtanú a Reuters hírügynökséggel.

A főkonzulátus kertjében felállított reflektorok fényében elvégzett helyszínelés a második volt már ezen a héten. A hatóságok előzőleg hétfőn közel kilenc órán át keresték az épületben október 2-án eltűnt Hasogdzsi török források által biztosra vett meggyilkolásának nyomait.

A török helyszínelők szerda éjjel vonultak át a főkonzulátusra, miután szaúdi nyomozókkal együtt szintén közel 9 órán át dolgoztak a szaúdi főkonzul rezidenciáján.

A török sajtó kedden arról számolt be, hogy a főkonzulátus hétfő éjszakai átvizsgálása során bizonyító erejű anyagminták is előkerültek, így a főkonzuli rezidencia mellett a külképviseletet is átvizsgálják még.

A szaúdi abszolút monarchiát élesen bíráló Hasogdzsi október 2-án tűnt el, miután bement a főkonzulátusra, hogy a közelgő esküvőjéhez szükséges dokumentumokat intézze. Török menyasszonya az épületnél várta, de nem látta kijönni.

Hang- és videofelvételekre hivatkozó török sajtóbeszámolók, valamint neve elhallgatását kérő török tisztségviselőktől származó amerikai értesülések alapján Hasogdzsit a főkonzulátuson brutális módszerekkel meggyilkolták. Szaúd-Arábia ezt egyelőre nem ismerte be.

Magyar Idők, MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑