Cadmus fordítás Cadmus

Abdeslam bíróság elé kerül Brüsszelben is

2018. 02. 05.

A véres párizsi merényletsorozat egyik elkövetője ellen azért emeltek vádat Belgiumban, mert tüzet nyitott, és megsebesített belga és francia rendőröket a párizsi öldöklés után négy hónappal, 2016 március közepén Brüsszelben.

Megkezdődik Salah Abdeslam pere Brüsszelben.

A 28 éves, marokkói származású férfi az egyetlen, aki életben maradt a 2015. november 13-i párizsi terrortámadások feltételezett elkövetői közül, de ezért Franciaországban kell felelnie. Összesen 130 embert öltek meg pár óra leforgása alatt egy összehangolt támadássorozatban péntekről szombatra virradóra.

Belgiumban azért állítják bíróság elé, mert tüzet nyitott a rendőrökre 2016 márciusában, amikor lecsaptak rá a kommandósok. Pár nappal később, a város egy másik kerületében fogták el.

Brüsszelben született, de francia állampolgár. A belga rendőrség nagy erőkkel kereste hónapokon át, végül Brüsszel Molenbeek negyedében tartóztatták le.

A közös határ közelében, egy francia börtönben őrzik, onnan minden nap átviszik majd Brüsszel belvárosába. A tárgyalások idejére több mint száz rendőrt vezényelnek ki az igazságügyi palotához.

Abdeslam perének első tárgyalását már többször elhalasztották, és a helyi sajtó szerint újabb halasztások következhetnek, mert az ügyvédek időt kértek.

Orientalista.hu – Euronews

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑