Cadmus fordítás Cadmus

Abu Al-Duhur védőire emlékezünk

2017. 10. 25.

Az Abu Al-Duhur légi támaszpont 2012. szeptemberétől 2015 szeptemberéig állta a vahhabita terrorszervezetek ostromát! Amikor Idleb tartomány az ellenséges dzsihádista csoportok uralma alá került, a Wadi Al-Deif és a Hamidijah támaszpontok eleste után a Szíriai Arab Hadsereg legfőbb bázisa volt a térségben. A repülőtér és a környékbeli három falu a hadsereg ellenőrzése alatt maradt. A bázist védő 700 katona utánpótlását helikopterekről biztosította a légierő. A bázis 678. harcászati repülőszázad otthona volt.

2015-re a védősereg létszáma 200 főnél kevesebbre apadt. Az ostrom három éve alatt sok száz dzsihádista jutott pokolra. Az ostromló terrorszervezetek: Al-Nuszra Front, Dzsund Al-Aksza, Turkesztáni Iszlám Párt (Ezek az Al-Kaida vezetésű, akkor Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség tagjai), velük voltak a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) “mérsékelt felkelői. 2015. szeptember elején (7-9 között) homokvihar miatt a légierő nem tudott felszállni a támadók elleni csapások végrehajtására a hamai bázisokról. Ekkor az ellenség betört és a védőknek ki kellett vonulni Hama felé. A bázis védői közül 63 katona érte el a 11. Páncélos Hadosztály állásait észak-Hamaban. A többiek hősi halált haltak. Számukra nem adatott meg a felmentés, mint Kwejersz védőinek.

A bázis védelmében a hazáért életüket adták: Ihszan Al-Zuhuri dandártábornok, a repülőtér parancsnoka; Husszein Al-Juszif ezredes a 678. repülőszázad parancsnoka és még több, mint 600 szíriai katona. Nyugodjanak Békében, emléküket kegyelettel megőrizzük!

Csak az alábbi képünk van meg a védőkről, akik kitörtek az ostromzárból 2015. szeptember 7. és 9. között.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑