Cadmus fordítás Cadmus

Abu Dhabi koronaherceg saját pénzéből állítja helyre az iszlamisták által felrobbantott egyiptomi kórházat

2019. 08. 09.

Abu Dhabi koronahercege és az Egyesült Arab Emirátusok hadseregének főparancsnok helyettese, Sheikh Mohamed Bin Zayed Al-Nahyan 50 millió egyiptomi fontot ajánlott fel a kairói Nemzeti Rákkutató Intézetnél keletkezett károk kijavítására.

Hétfőn az épületben jelentős károk keletkeztek amikor robbanás történt a rákbetegek gyógyítására szakosodott kórház és kutató intézet közelében. A robbanásban 20-an meghaltak és 47-en megsebesültek. Az egészségügyi minisztérium szerint a sebesültek közül többen még súlyos állapotban vannak.

Az egyiptomi belügyminisztérium bejelentette, hogy a robbantásért a Hasm nevű szélsőséges iszlamista csoport a felelős.

A Hasm nevű terrorista csoport 2016-óta aktív az országban. Korábban vállalták a felelőséget az előző egyiptomi főmufti Ali Gomaa ellen elkövetett merénylet kísérletért, melyet egy katonai ellenőrző pontnál követtek el a gízai piramisok közelében. Az akkori merénylet kísérletben hat egyiptomi rendőr halt meg.

Mostafa Madbouly egyiptomi miniszterelnök az Arab Contractors nevű híres építőipari céget bízta meg a helyreállítási munkálatokkal és felszólította őket, hogy azonnal kezdjék meg az épületben keletkezett károk kijavítását.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (egyptianstreets.com)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑