Abu Dhabi koronaherceg saját pénzéből állítja helyre az iszlamisták által felrobbantott egyiptomi kórházat

Abu Dhabi koronahercege és az Egyesült Arab Emirátusok hadseregének főparancsnok helyettese, Sheikh Mohamed Bin Zayed Al-Nahyan 50 millió egyiptomi fontot ajánlott fel a kairói Nemzeti Rákkutató Intézetnél keletkezett károk kijavítására.

Hétfőn az épületben jelentős károk keletkeztek amikor robbanás történt a rákbetegek gyógyítására szakosodott kórház és kutató intézet közelében. A robbanásban 20-an meghaltak és 47-en megsebesültek. Az egészségügyi minisztérium szerint a sebesültek közül többen még súlyos állapotban vannak.

Az egyiptomi belügyminisztérium bejelentette, hogy a robbantásért a Hasm nevű szélsőséges iszlamista csoport a felelős.

A Hasm nevű terrorista csoport 2016-óta aktív az országban. Korábban vállalták a felelőséget az előző egyiptomi főmufti Ali Gomaa ellen elkövetett merénylet kísérletért, melyet egy katonai ellenőrző pontnál követtek el a gízai piramisok közelében. Az akkori merénylet kísérletben hat egyiptomi rendőr halt meg.

Mostafa Madbouly egyiptomi miniszterelnök az Arab Contractors nevű híres építőipari céget bízta meg a helyreállítási munkálatokkal és felszólította őket, hogy azonnal kezdjék meg az épületben keletkezett károk kijavítását.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (egyptianstreets.com)

Sharing is caring!

, , , , , , , ,
Back to Top ↑