Al-Shabaab terroristákkal végzett egy amerikai légicsapás Szomáliába

Megölték az al-Shabaab iszlamista terrorszervezet harmincöt harcosát egy amerikai légicsapásban, amelyet Szomália központi részén, az etióp határ közelében hajtottak végre – közölte hétfőn az Egyesült Államok hadseregének afrikai parancsnoksága (Africom).

A közlés szerint a bombatámadást vasárnap mérték a szélsőségesek harcosaira, akik mintegy 37 kilométerre keletre haladtak Beledweyne városától a Hiran régió vidéki területein.

Az Egyesült Államok jelentős mértékben fokozta légi támadásait az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges iszlamisták ellen.

Ugyanakkor a helyi hatóságok és a szakértők is azonos véleményen vannak arra vonatkozóan, hogy légicsapásoknál többre van szükség a terrorista csoport legyőzéséhez, amely kiterjedt területeket tart uralma alatt Szomália déli és keleti felének falusi térségeiben, és merényletekkel tartja rettegésben a fővárost, Mogadishut.

Az Egyesült Államok mellett az Afrikai Unió nemzetközi békefenntartó missziója is támogatja a szomáliai kormányerőket a szélsőségesek elleni harcban.

A nap folyamán ismeretlen fegyveresek a nyílt utcán tüzet nyitottak a szomáliai főváros közelében. A legalább tíz ember életét követelő támadás elkövetőjeként eddig senki nem jelentkezett, a hatóságok azonban az al-Shabaabot gyanítják mögötte.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑