Aleppoi csata: a Szíriai Arab Hadsereg teljesen visszafoglalta Al-Mallah keleti részét

 

A tegnap reggeli véres harcokat követően, amelyeket az Al-Nuszra (Al-Kaida) vezetette Dzsaish Al-Fateh terrorista szövetség ellen vívtak, a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai visszaszerezték az ellenőrzést Arab Szalum felett a stratégiai helyzetű Al-Mallah keleti részén.

A visszafoglaló műveletet intenzív légi bombázás és tüzérségi tűz előzte meg, amelyet szíriai és orosz katonai repülőgépek és helikopterek hajtottak végre, valamint a Szíriai Arab Hadsereg tüzér egységei.

A “dzsihádisták” (értsd: vahabita terroristák) közösségi média oldalai gyászolták az összecsapásokban meghalt több tucat fegyveresüket. A török kormány által támogatott “Harakat Nur Al-Din Al-Zinki” terrorszervezet közölte, hogy elvesztette a kapcsolatot “afgán” harcosaival (értsd: afganisztáni, pastu nemzetiségű tálib fegyveresek, a török kormány szerint: “mérsékelt szíriai felkelők”), akik Al-Aszamat térségében rekedtek.

Ezzel a mostani és jelentős területi szerzeménnyel a Szíriai Arab Hadsereg nyugatról, kevesebb mint három kilométerrel, megközelítette a vahhabita terroristák erősségét, Hrejtan települést.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑