Cadmus fordítás Cadmus

Aleppoi kórházat lőttek a szíriai “mérsékelt erők”

2016. 05. 04.

Szíriai “mérsékelt erők “lőtték rakétákkal a kormányerők kezén lévő negyedeket Aleppoban, egy kórházat is eltaláltak. Tizenkét ember vesztette életét a támadásban. – közölte az Euronews.

Szíriai “mérsékelt erők” lőtték rakétákkal a kormányerők kezén lévő negyedeket Aleppóban keddre virradóra és napközben. – közölte a szíriai hadsereg.

A fegyveres csoportok eltaláltak egy kórházat is. Egy orvos szerint itt tizenkét ember meghalt, több mint hetven megsebesült.

A kormányerők közlése szerint “megfelelő választ” adtak a lázadók offenzívájára. A támadásért Damaszkusz az al-Kaida terrorcsoporthoz köthető a Nuszra Frontot és más, szélsőséges csoportokat tett felelőssé.

Az észak-szíriai Aleppo középkori épületeinek nagy része elpusztult a háborúban.

Az utóbbi tizenkét napban a kormányerők és a terroristák kezén lévő negyedekben több mint kétszázötven civil halt meg a városban, köztük körülbelül ötven gyerek.

Szíriában Moszkva és Washington közvetítésével február 27-én lépett életbe tűzszünet, amelyet a legtöbb helyen betartanak. Ez azonban nem igaz Aleppora, ahol az utóbbi hetekben hevessé váltak a harcok.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑