Algériában is gyártani fogják az Amarokot

A Volkswagen és a Sovac S.P.A kiszélesíti együttműködését Algériában. A jövőben Relizane-ban, az Algírtól 280 km-re dél-nyugatra lévő összeszerelő üzemben, ahol már gyártják a Caddyt, az Amarok pick-up-ot is gyártani fogják.

Az Amarok pick-up-ot így már három helyen, Hannoverben, Pachecoban (Argentína) és Quitóban (Ecuador) fogják gyártani.

– A Caddy helyi gyártásának az elmúlt évben történt sikeres megkezdése után ez logikus lépés számunkra. Az Amarok gyártása Algériában további mérföldkő a cégünk nemzetköziesítését célzó stratégiánkban. A gyártás mindenütt a teljes Volkswagen-csoportra érvényes minőségi szabványokkal összhangban zajlik. Ennek biztosítása érdekében az algériai gyártó csapat gyártási, logisztikai és a minőségbiztosítási részlegei a helyszínen kaptak kiképzést a Volkswagen Haszonjárművek szakértőitől, és az algériai menedzser csapat is részt vett egy szakmai programban. Mindez biztosítani fogja, hogy a termék olyan minőségi színvonalon kerül piacra, amellyel az ügyfeleink bennünket azonosítanak – mondta Josef Baumert gyártásért és logisztikáért felelős igazgató tanácsi tag.

Megközelítőleg egy évvel a kezdés után, a 10 000. Caddy – egy Edition 35, metál szürke, 2,0 l.TDI változat – éppen a napokban gördült le a gyártósorról Relizane-ban.

– Ez a mérföldkő azt mutatja, hogy a Caddy-vel a helyi ügyfeleink igényeinek megfelelő gépkocsi áll rendelkezésünkre ezen a piacon. Ez a gépkocsi több célra felhasználható, és rugalmas megoldásokat kínál a mindennapi élet minden kihívására: nagyon nagy tároló kapacitással rendelkezik, és számos vezetőt segítő rendszerrel illetve hatékony motorokkal is ellátták. Azáltal, hogy a gépkocsit itt, Relizane-ban gyártják, mi és partnerünk, a SOVAC új piacokat tudunk feltárni, erősítjük gyártási profilunkat és helyben teremtünk munkahelyeket. Büszkék vagyunk e szoros partnerségre – mondta el Heinz-Jürgen Löw, a vállalat értékesítésért és marketingért felelő igazgatósági tagja.

A Volkswagen-csoport és helyi partnere, a Sovac S.P.A 2017 végén indította be a több márkára vonatkozó közös kockázati-tőke vállalatát, a Sovac Production S.P.A-t. A Volkswagen személygépkocsikon és a Volkswagen haszonjárműveken túl a Seat és a Skoda is gyárt közösen autókat a Relizane-ban lévő üzemben, ahol naponta megközelítőleg 200 gépkocsi hagyja el a gyárat.

Autopro.hu

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑