Cadmus fordítás Cadmus

Álmában ölt meg majd egy tucat iraki katonát az Iszlám Állam

2022. 01. 24.

Az Iszlám Állam feltételezett fegyveresei megtámadtak egy iraki laktanyát Diyala tartományban, és tizenegy katonát öltek meg alvás közben – írja az Aljazeera iraki biztonsági forrásokra hivatkozva.

A szélsőséges iszlamista szervezet a felelősséget nem vállalta, és a támadás körülményei sem tisztázottak, de az AP-nek nyilatkozó két iraki tisztségviselő azt mondta: Az Iszlám Állam harcosai helyi idő szerint hajnali háromkor behatoltak a laktanyába, és agyonlőtték a menekülésre képtelen katonákat – adta hírül a 24.hu.

A névtelen források szerint ezután katonai erősítést küldtek abba a faluba, ahol a péntek hajnali támadás történt, és biztonsági erőket vonultattak fel a környező területeken is.

2014-ben az Iszlám Állam nagy területeket foglalt el Irakban és Szíriában. A szervezet ellen irányuló véres offenzívák sorozatát követően az iszlamista fegyveres csoport elvesztette területei ellenőrzését, és 2017-ben gyakorlatilag vereséget szenvedett, de sok területen továbbra is aktív marad az alvósejtjei révén.

A múlt hónapban az Iszlám Állam egy észak-iraki falu elleni támadás során legalább további tíz embert ölt meg, köztük a Pesmerga néven ismert kurd biztonsági erők hét tagját. 2021 októberében ugyancsak az Iszlám Állam gépfegyverekkel felfegyverzett harcosai rajtaütöttek egy túlnyomórészt síiták lakta falun, és tizenegy civilt megöltek, valamint többeket megsebesítettek. Ez a támadás azután történt, hogy a harcosok elrabolták a falu lakóit, ám a váltságdíjra vonatkozó követeléseiket nem teljesítették.

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑