Cadmus fordítás Cadmus

Amerikai légitámadás érte Aleppót

2023. 04. 17.

Az amerikai erők légicsapásokat hajtottak végre a Szíria északi részén lévő Aleppó tartományban.

A műveletek az Iszlám Állam terrorszervezet egyik magas rangú vezetőjét célozták, aki a támadás során vélhetően életét vesztette – jelentette be hétfőn a Twitteren az Egyesült Államok hadseregének közel-keleti és közép-ázsiai műveleteit irányító Középső Parancsnoksága (Centcom).

A támadásokban két fegyveres is meghalt – áll a közleményben, melyben hozzátették azt is, hogy a légicsapásoknak nincsenek civil áldozatai.
A bejelentést tevő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civil szervezet úgy tudja, a légicsapásokat a tartomány keleti részén fekvő Dzsarábulusz térségében hajtották végre.

Az amerikai csapatok támogatását élvező  illegális Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű kurd-arab milíciaszövetség szintén azt közölte, hogy a támadások Dzsarábuluszt érték, az akciót pedig a Kobaninál található támaszpontról indították.

Az OSDH vezetője, Rámi Abder-Rahmán a sajtónak azt mondta, a műveletek a dzsihadisták Abu al-Bará néven ismert parancsnokát célozták, aki csaknem egy hónapja rejtőzött el a törökbarát milíciák ellenőrizte területen.

A térségben aktív, fehérsisakosok néven ismert, nem hivatalos iszlamista hátterű szíriai polgári védelem (SCD) azt közölte, hogy a légitámadások mellett az amerikai erők szárazföldön is csapást hajtottak végre.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑