Cadmus fordítás Cadmus

Amerikai tábornok: Erősíteni fogjuk az együttműködést a libanoni hadsereggel

2017. 03. 09.

Joseph Votel, az amerikai hadsereg parancsnoka kijelentette, hogy országa erősíti az együttműködést a libanoni hadsereggel.

Votel február 27.-én hétfőn találkozott a libanoni elnökkel, Michel Aounnal. A generális méltatta a Libanonban és az Egyesült Államokban sorra kerülő edzések eredményeként kialakult „harci képességeiket és katonai szakértelmüket”.

Aoun köszönetet mondott a parancsnoknak „a hadseregnek nyújtott amerikai támogatásokért”, remélve, hogy folytonos és erősödő lesz, hogy a hadsereg el tudja végezni a szükséges feladatokat, mint a védelem vagy a biztonság fenntartása és a terrorizmus elleni harc.

Votel parancsnok a libanoni miniszterelnökkel, Saad Al-Haririvel is találkozott a kormány palotájában, Bejrút belvárosában, ahol megvitatták a libanoni hadseregnek nyújtott amerikai katonai támogatás témáját.

Az amerikai generális múlthéten hétfőn utazott Bejrútba, ahol néhány napot töltött el. Útja során libanoni tisztviselőkkel és a hadsereg vezetőjével, Jean Kahwajival találkozott – adta hírül az Anadolu Agency és az RT.

A libanoni hadsereg rendszeresen kap katonai támogatást az Egyesült Államoktól, géppuskák, ágyúk és lőszerek formájában, támogatási rendszer keretében.

Orientalista.hu – Johnny Corleone

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑