2018. 08. 14.

Amerikai termékek bojkottjára szólított fel Erdogan

Erdogan a Politikai, Gazdasági és Társadalmi Kutatási Alapítvány (SETA) által az Ankarai Kereskedelmi Kamara (ATO) kongresszusi központjában rendezett „A kormányzás 16. évében – az AK Parti Szimpóziumán” szólalt fel.

„Egyértelmű gazdasági háború folyik Törökország ellen, egyenesen nekünk rontottak”. – mondta Erdogan, hozzátéve: megtettek és meg fognak tenni minden óvintézkedést.

A köztársasági elnök utalt a török gazdaság növekedésére is:

„A foglalkoztatottságban, idegenforgalomban rekordokat döntünk. Az idegenforgalom robbanásszerűen növekszik. A biztonság és egyensúly országa vagyunk. Országunk ma minden szempontból a világ egyik legjobb bankrendszerével bír” – jelentette ki a köztársasági elnök.

Hangsúlyozta, hogy az USA a világ számos országa ellen gazdasági háborút indított, Törökország ellen pedig még nagyobb műveletek folynak.

Erdoğan rámutatott, hogy azok, akik nem bírják elviselni Törökország fejlődését, nem haboznak a gazdaságot fegyverként használni, s ahogy a nemzet és a kormány együtt a 2016. július 15-i puccskísérletet is visszaverte, úgy a dollár, árfolyamhullámzás és infláció ellen is ki fognak tartani.

Erdoğan megújította felhívását, hogy mindenki váltsa valutáját török lírára: „A legjobb válasz ezeknek az lesz, ha megőrizzük a török líra becsületét” – mondta.

Azt is kijelentette, hogy bojkottálni fogják az Egyesült Államok elektronikai termékeit:

„Ezen a héten Nyugaton, a nemzetközi közösségben számos tárgyalásunk lesz. Megőrizzük kapcsolatainkat. Nyugatról is keresnek minket barátaink, köszönjük nekik, tárgyalni fogunk velük. S mi Törökországban összefogunk, s így tartjuk fenn erőfeszítéseinket” – mondta.

TRT

, , , ,
Back to Top ↑