Cadmus fordítás Cadmus

Antonov emlékeztette a Pentagont Jugoszlávia és Irak bombázására

2022. 03. 24.

Anatoly Antonov orosz amerikai nagykövet Jugoszlávia, Irak és Líbia bombázására emlékeztette a Pentagont.

Oroszország amerikai nagykövete, Anatolij Antonov elutasította a Pentagon szóvivője, John Kirby vádjait, miszerint az orosz hadsereg állítólagosan részt vett háborús bűncselekményekben, és emlékeztetett a különböző országok elleni amerikai bombázásokra – írja a RIA Novosti orosz hírügynökségre hitvatkozva a 168óra.

„Az az érzésünk, hogy a Pentagon már elfelejtette, hogy nemrégiben az USA és NATO-szövetségesei repülőgépei élő televíziós közvetítésben bombáztak jugoszláviai, iraki és líbiai városokat. Washington nem emlékszik az amerikai katonák és zsoldosok által Afganisztánban és Szíriában elkövetett égbekiáltó bűnökre sem” – áll a nagykövetség Telegram csatornáján közölt üzenetben.

„A radikális ukrán csoportok viszont náci taktikát alkalmaznak a második világháború alatt. A nők és gyerekek mögé bújva emberi pajzsként a nácik több kilövő rakétarendszert telepítenek a lakott területekre, amelyekből orosz katonai személyzetre lőnek” – mondta a nagykövet.

A diplomata megjegyezte azt is, hogy az ukrán csapatok kazettás lőszerrel felszerelt Tochka-U rakétákat alkalmaznak civilek ellen, nem engedik a civil lakosságot elhagyni a harci területeket, és kényszermozgósítást hajtanak végre. Ellenben az ukrán erők az ellenkezőjét állítják, hogy az oroszok nem engedik a civilek evakuálását.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a fegyveres erők csak a katonai infrastruktúrára és az ukrán csapatokra csapnak le.

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑