Cadmus fordítás Cadmus

Anyagi támogatás migrációs kiadásokra

2018. 12. 21.

Az Európai Bizottság csaknem 305 millió eurót (mintegy 98 milliárd forintot) bocsátott a migrációs nyomásnak fokozottan kitett Görögország, Olaszország, Ciprus és Horvátország rendelkezésére az illegális bevándorlás és az azzal összefüggő határigazgatás okozta többletkiadásainak támogatására.

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és ­uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős tagjának tájékoztatása szerint a finanszírozás támogatni fogja az országok befogadóképességének növelésére irányuló erőfeszítéseket, javítja az emberkereskedelem áldozatainak védelmét és megerősíti a határőrizeti és határigazgatási kapacitást.

Biztosítani fogja továbbá az újonnan érkezők megfelelő elhelyezkedését, valamint az élelmiszerekhez és a vízhez való hozzáférést.

A távirati iroda által idézet uniós biztos közölte: 6,8 millió eurót juttat a bizottság Horvátországnak az unió külső határait is jelentő határvédelmének megerősítésére. Görögország esetében az unió 190 millió eurót biztosít az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának, hogy folytatni tudja az integráció és a segítségnyújtás területén megkezdett tevékenységét.

Ötmillió euró jut majd konténerek beszerzésére, amelyek az újonnan érkezett menedékkérők elszállásolását segítik majd, 61 millió euró kerül a Nemzetközi Migrációs Szervezethez és az ENSZ Gyermekalapjához, hogy a gyermekeknek és a kísérő nélkül érkezett kiskorúaknak biztosítani tudják a gyógyításhoz és az oktatáshoz való hozzáférést.

Végezetül 33 millió euró támogatásban részesül a görög parti őrség mentőtevékenysége többletkiadásaik fedezésére, a Nemzetközi Migrációs Szervezet pedig további mintegy 400 ezer eurót kap takarók, kabátok és a megfelelő fűtés biztosítására a befogadóintézményekben.

Az uniós bizottság 5,3 millió eurós sürgősségi finanszírozást ítélt meg az olasz hatóságoknak az emberkereskedelem áldozatainak védelme érdekében kifejtett munkájához.

Ciprus 3,1 millió eurót kap befogadóközpontjai felszereltségének javítására, ami által javulhat az orvosi vizsgálat minősége és gyorsabbá válhat a regisztráció, az ujjlenyomatvétel és a menedékjog iránti kérelem benyújtásának, illetve elbírálásának folyamata.

A bizottság egy hete Marokkónak ítélt meg 140 millió euró támogatást a migrációs nyomás kezelésére.

Magyar Idők

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑