Cadmus fordítás Cadmus

Áradások miatt többen meghaltak Irakban

2021. 12. 18.

Az iraki Erbílben végzetes pusztítást okozott a heves esőzések okozta áradás, jelentések szerint legalább nyolc ember életét vesztette – közölte a Liner.hu.

Nyolc ember életét vesztette, többen pedig megsérültek, miután a heves esőzések súlyos áradásokat eredményeztek az iraki Erbíl városában, a legszomorúbb pedig, hogy nők és gyermekek is vannak az áldozatok közt.

Omid Khoshnaw tartományi kormányzó pénteken megosztotta, a heves éjszakai áradás több lakónegyedet is jóformán elpusztított, és hatalmas anyagi károk keletkeztek szerte a városban. A jelentések szerint az áradás következtében hét ember vesztette életét, a nyolcadik pedig egy villámcsapás következtében halt meg.

Habár több sérültről is beszámoltak, a pontos adatok egyelőre nem ismertek, ugyanis még mindig folynak a mentési munkálatok, és az eltűnteket keresik, valamint megkezdték a károk felmérését is. A polgári védelem szóvivője, Sarkawt Karach elmondta, hogy mivel sokan kénytelenek voltak elhagyni otthonukat, sok embert jelenleg is keresnek.

A teljes, eredeti írást itt olvashatják el.

 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑