Cadmus fordítás Cadmus

Atomrakéták indítását gyakorolják az orosz katonák

2022. 05. 07.

Mint ismert, Putyin korábban „villámgyors” megtorlásra figyelmeztetett, ha a Nyugat közvetlenül beavatkozik az ukrajnai konfliktusba.

Oroszország szerdán nukleáris képességű Iskander mobil ballisztikus rakétarendszerek szimulált „elektronikus kilövéseit” gyakorolta – idézi az orosz védelmi minisztérium közleményét a Guardian. A lap szerint az orosz erők egyszeri és többszöri csapásokat gyakoroltak szimulált célpontokra, repülőterekre, védett infrastruktúrára, katonai felszerelésekre és egy álellenség parancsnoki állásaira – közölte a Mandiner.

Az „elektronikus” kilövéseket követően a katonák manővert hajtottak végre, hogy megváltoztassák pozíciójukat „egy esetleges megtorló csapás elkerülése érdekében” – tette hozzá a minisztérium.

Villámgyors megtorlás várható egy nyugati beavatkozás esetén

A harci egységek gyakorolták a „sugárzási és vegyi szennyeződések körülményei között végzett akciókat is”, a gyakorlatokban állítólag több mint 100 katona vett részt.

Oroszország nem sokkal azután helyezte készenlétbe a nukleáris erőket, hogy Putyin február 24-én csapatokat küldött Ukrajnába, és az orosz elnök taktikai nukleáris fegyverek bevetésére utalt, „villámgyors” megtorlásra figyelmeztetve, ha a Nyugat közvetlenül beavatkozik az ukrajnai konfliktusba.

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑