Cadmus fordítás Cadmus

Áttörték az iszlamisták védelmi vonalát Alepponál

2017. 12. 17.

A Szíriai Arab Hadsereg áttörte a dzsihádista csoportok védelmi vonalát Aleppo tartomány déli részén.

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetséges paramilitáris egységek jelentős előrenyomulásra voltak képesek Aleppo tartomány déli részén, miután három napig tartó kemény harcokban áttörték a megszálló terrorszervezetek védelmi vonalát.

Az előretörés eredményeként Raszm Al-Szaijalah és Abedah települések, valamint az összes környező magaslat a kormánycsapatok és szövetségeseik kezébe került. A műveletben a Szíriai Arab Hadsereg 5. Támadó Hadteste, a Köztársasági Gárda és a libanoni Hezbollah egységei vettek részt.

Eközben minden figyelem délen, a Rahdzsan körül dúló harcokra összpontosul, döntő csata zajlik az Al-Hossz-síkság feletti uralomért, nyugatra Khanasszertől. Ha a szíriai kormányerők elfoglalják ezt a nehéz fennsíkot, akkor több ezer négyzetkilométernyi területet tarthatnak megkérdőjelezhetetlenül tüzérségi kontroll alatt a Hama és Aleppo tartományokat elválasztó, nagyobb kiterjedésű Badija-síkságon

Ezenkívül a szíriai kormánycsapatok képesek lesznek a vahhabita terrorszervezetek bekerítésére Észak-Hamaban azzal, hogy kikerülik a nehezen áthatolható ellenséges védelmi vonalakat, amelyek ütközőzónaként zárják el Idleb tartományt, ha el tudják érni a kiemelt fontosságú Tal Al-Dalman csomóponti települést, amely középúton fekszik Khanasszer és az Abu Al-Duhur légi támaszpont között.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑