Ausztria kétmillió euróval segíti Libanont, Jement és Jordániát

Az osztrák kormány a jemeni polgárháborús helyzet miatt, valamint a Libanonban és Jordániában tartózkodó szíriai menekültek humanitárius támogatása céljából kétmillió eurót készül felszabadítani külföldi katasztrófák enyhítését szolgáló alapjából (AKF) – értesült az APA osztrák hírügynökség hétfőn Alexander Schallenberg ügyvezető osztrák külügyminiszter által előterjesztett igénylésekre hivatkozva.

A „szíriai konfliktusból eredő humanitárius válságok enyhítésére” egyenként félmillió eurót kapna Jordánia és Libanon. A pénzt a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) folyósítanák, a menekültek jobb ellátásának biztosítására. Jordániában a folyósított összegből a gyalogsági aknák áldozatainak részére rehabilitációs programokat is finanszíroznának.

Egymillió eurót kapna az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) a jemeni humanitárius katasztrófa enyhítésére. Az Európai Bizottság Humanitárius Hivatala (ECHO) szerint a polgárháború sújtotta Jemen lakosságának több mint fele, 12 millió ember, köztük hétmillió gyermek élelmiszersegélyre szorul.

A támogatásokat az Ausztriai Fejlesztési Ügynökségen (ADA) keresztül bonyolítják.

A májusban felbomlott szabadságpárti-néppárti koalíció az AKF részére a 2018/2019 költségvetési évben 15 millió eurót különített el további ötmillió euró tartalékkal a költségvetésből. A most bejelentett összeget is beleszámítva eddig 11 millió euró támogatás folyósítását hagyták jóvá az alapból.

Segélyszervezetek arra szólították fel Brigitte Bierlein ügyvezető kancellárt, hogy a maradék összeget is fordítsa a világ különböző pontjain jelentkező válságok enyhítésére.

Hirado.hu, MTI

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑