Cadmus fordítás Cadmus

Autóba rejtett pokolgép robbant az észak-iraki Erbílben

2022. 10. 08.

Autóba rejtett pokolgép robbant fel pénteken az észak-iraki autonóm Kurdisztán régió székhelyén, Erbílben, a sofőr életét vesztette, az utasok, két nő és két gyerek megsebesültek – jelentette be iraki Kurdisztán terrorelhárító ügynöksége.

Az ügynökség egyik tisztségviselője szerint a sofőr a régió keleti részén fekvő Szuleimáníja terrorelhárító különítményének volt a tagja.

A Rudaw című kurd hírportál Omid Hosnaura, a város kormányzójára hivatkozva azt közölte, hogy a robbantás körülményei egyelőre nem ismertek, az ügyben vizsgálat indult.

Iraki Kurdisztán második legnagyobb városa, Szuleimáníja a Kurdisztáni Hazafias Szövetség bázisa, míg Erbíl, a térség székhelye, a vele rivális Kurdisztáni Demokrata Párt központja.
Az utóbbi hetekben több erőszakcselekmény történt Irak északi kurd régiójában. Szeptember végén az iráni Forradalmi

Gárda rakéta- és dróntámadásokat hajtott végre a térségben.

Az Iránban betiltott baloldali Iráni Kurd Demokrata Párt (KDPI) közleménye szerint a támadások elsődleges célpontja egy katonai tábor volt Koya város közelében, de lakóházakat és irodaházat is ért találat. A műveletekben 14-en meghaltak és 58-an megsebesültek, az áldozatok között civilek is vannak.

Az iraki külügyminisztérium közleménye szerint bűncselekmény történt, s az ügyben a tárca bekérette Irán bagdadi nagykövetét is.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑