2018. 08. 14.

Az afganisztáni iszlamisták lerohantak egy katonai támaszpontot

A tálibok lerohanták az afgán hadsereg egyik észak-afganisztáni támaszpontját, megöltek legalább tíz katonát, tizenötöt megsebesítettek, és több tucatot fogságba ejtettek – közölték kedden helyi illetékesek.

Az iszlamistáknak két napig tartó harcok árán sikerült hatalmukba keríteniük a Farjáb tartománybeli bázis nagy részét, harckocsikat és lőszereket is zsákmányoltak – mondta Mohammad Táhir Rahmáni tartományi vezető.

Egy másik helyi illetékes azt mondta, hogy a tálibok negyven katonát ejtettek fogságba, és a harcokban harminc lázadó halt meg.

Közben ötödik napja ádáz harcok folynak a kormányerők és a tálibok között a délkeleti Gazni tartományban. Több százan haltak meg vagy sebesültek meg, a hétfői hírügynökségi jelentések több mint háromszáz halottról szóltak.

A tartománnyal azonos nevű székvárosból, Gazniból elmenekülő lakók arról számoltak be, hogy a tálibok megszakították a távközlési vonalakat, lezárták a város áram- és vízellátását, boltokat, lakóházakat és egyes kormányzati épületeket is leromboltak.

A tálibok még 2001-ben veszítették el a várost, amely a Kabult az ország déli részén fekvő Kandahárral összekötő útvonalon fekszik.

MTI

, , ,
Back to Top ↑