Cadmus fordítás Cadmus

Az arab országok csak szóban támogatják a palesztinokat

2018. 07. 25.

Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete az arab, illetve iszlám országokat bírálta, mert szerinte csak szóban támogatják a palesztinokat, az anyagi segítségben viszont már nem jeleskednek.

Az ENSZ-nagykövet a UNRWA (az ENSZ Palesztin Menekültekkel Foglalkozó Segélyezési és Munkaügyi Hivatala) anyagi támogatását hiányolva konkrétan Egyiptomot, Kuvaitot és az Egyesült Arab Emirségeket nevezte meg.

Az itt, New Yorkban, az ENSZ-ben elhangzott szavak nem biztosítanak ruhát, élelmet, oktatást a palesztin gyermekeknek, csak felbőszítik a nemzetközi közösséget”

– fogalmazott Haley, aki külön említette Kínát és Oroszországot, szavai szerint ez a két ország a palesztin ügyet politikai játszmának tekinti.

Itt az ideje, hogy elsősorban a térség államai szerepet vállaljanak és valóban segítsék a palesztin népet, ahelyett hogy ezer mérföldekkel távolabb csak beszéljenek róla”

– hangoztatta az amerikai ENSZ-nagykövet.

A UNRWA legnagyobb pénzügyi támogatójaa közelmúltig az Egyesült Államok volt. Washington évi 365 millió dollárral segítette a szervezetet, de Donald Trump elnök tavaly ezt az összeget 60 millió dollárra csökkentette, a maradék összeget visszatartotta, és folyósítását ahhoz a feltételhez kötötte, hogy a palesztinoknak tárgyalóasztalhoz kell ülniük Izraellel. Ezzel egyidejűleg az amerikai külügyminisztérium közelebbről nem meghatározott reformokat sürgetett a segélyszervezetnél.

888.hu

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑