Cadmus fordítás Cadmus

Az Egyesült Államok a Perzsa-öbölbe vezényelt egy repülőhordozót

2019. 05. 07.

“Tiszta és félreérthetetlen üzenetként” az Egyesült Államok a Perzsa-(Arab-)öbölbe vezényelte a USS Abraham Lincoln repülőhordozót és egy bombázó harccsoportot. John Bolton, Donald Trump nemzetbiztonsági főtanácsadója szerint a lépés “válasz egy sor aggasztó, a helyzet eszkalációjára utaló figyelmeztetésre”.

A Reuters hírügynökség értesülései szerint a lépés az amerikai csapatok elleni esetleges támadásokról szóló fenyegetésekre adott válasz. A hírügynökségnek ezt egy neve elhallgatását kérő amerikai kormányzati forrás mondta, de Bolton is utalt rá. A főtanácsadó szerint az amerikai haderő “könyörtelen” választ adna egy ilyen támadásra.

“Az Egyesült Államok a térségbe irányítja a USS Abraham Lincoln repülőhordozó támadó harccsoportot és egy bombázó harccsoportot” – mondta.

Bolton szerint ugyanakkor az amerikaiak “nem keresik a háborút az iráni rezsimmel”, de “teljesen készen állnak” rá, hogy erővel feleljenek bármilyen támadásra, kövesse el azt akár az iráni hadsereg vagy a forradalmi gárda, vagy bármely szövetséges csoportjuk.

444.hu, BBC

 

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑