Az Egyesült Arab Emírségek két vállalata együttműködési szerződést kötött két izraeli céggel

Az Egyesült Arab Emírségek két vállalata szerződést kötött két izraeli céggel a kutatás- és technológiafejlesztés területén folytatandó együttműködésről, amely elősegíti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet – jelentette be az emírségek hivatalos hírügynöksége csütörtökön.

A hír azt követően látott napvilágot, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a nap folyamán korábban jelezte: Izrael “tudományos együttműködésre” készül az Egyesült Arab Emírségekkel, s noha utóbbival a zsidó államnak nincsenek hivatalos diplomáciai kapcsolatai, ez a kooperáció segít szembeszállni a járvánnyal.

Fentiek után született az emírségekbeli WAM hírügynökség tudósítása, amely úgy fogalmaz: “A Covid-19 járvánnyal összefüggésben, valamint annak érdekében, hogy erősítsük a nemzetközi együttműködést, és folytassuk az erőfeszítéseket a kutatás területén (…) az Emirátusok két magánvállalata szerződést írt alá két izraeli céggel”.

A tudományos és orvosi megállapodás célja, hogy védjék a térség lakosságának egészségét – olvasható a hírügynökségi tudósításban.

MTI

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑