2020. 04. 01.

Az Egyptair több száz egyiptomi állampolgárt szállít haza az öböl-menti államokból

Más országokhoz hasonlóan az Egyiptomi Arab Köztársaság is elkezdte külföldön élő állampolgárainak hazaszállítását a koronavírus járvány terjedése miatt. Az ország légitársasága az Egyptair szombaton 300 egyiptomi polgárt szállított haza Kuvaitból, akik az ottani egyiptomi nagykövetség segítségével jutottak haza.

A Kairói Nemzetközi Repülőtér információi szerint aznap még egy hasonló gép érkezett Szaúd Arábiából, melyen a Rijádból hazatérő egyiptomi állampolgárok utaztak.

A Kairóba érkező utasok azonnal karanténba kerültek és egy orvoscsoport kezdet meg az utasok vizsgálatát. A karanténban 14 napot kell eltölteniük.

A szombati napon egy másik Egyptair járat is elindult Ománba, ahonnan az ott élő egyiptomi állampolgárokat szállítja haza. Az egyiptomi légitársaság szerint Ománban 140 egyiptomi polgár jelezte hazautazási szándékát.

Az Egyiptomi Légügyi Hatóság együttműködik az illetékes minisztériumokkal és bejelentette, hogy a világ számos országában vannak még egyiptomi állampolgárok akik haza szeretnének térni.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Egypt Independent)

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑